GreenPath Zero Carbon

Veolia lanceert GreenPath Zero Carbon om haar klanten te helpen hun decarbonisatie te versnellen

De nieuwe wereldwijde oplossing van Veolia is werkelijk ongezien

GreenPath Zero Carbon is een revolutionair platform dat klanten ondersteunt bij het formuleren en behalen van uw decarbonisatiedoelstellingen. Zo pakt u de huidige en toekomstige klimaatuitdagingen vlotter aan.  En dit op basis van operationele audits en met behulp van tools om de ecologische voetafdruk te berekenen. Veolia stelt samen met de klant een roadmap op en implementeert oplossingen die de ecologische voetafdruk van verminderen zoals het optimaliseren van de energie-efficiëntie, koolstofarme grondstoffen leveren, recycleren van afval optimaliseren, afvalwater hergebruiken en nog zo veel meer.

Bereken uw koolstofvoetafdruk

GreenPath, ons geavanceerde digitale diagnoseplatform, meet uw algehele milieuprestaties.
Het brengt onder andere uw uitstoot, uw watervoetafdruk en uw impact op de biodiversiteit in kaart. 

Expertise van A tot Z

Dankzij onze diepgaande expertise op het gebied van energie, water en afvalverwerking is Veolia actief in de gehele waardeketen van decarbonisatie. We reiken u maar liefst honderd mogelijke oplossingen voor decarbonisatie aan. Stuk voor stuk zijn ze aan uw specifieke behoeften aan te passen.

 

Oplossingen toegespitst op uw situatie

Veolia ondersteunt u in uw decarbonisatieproces met industriële ecologische oplossingen op maat. GreenPath is het summum van onze internationale expertise in onze drie kerndomeinen: water, afval en energie. Samen met u werken we gekwantificeerde stappenplannen voor decarbonisatie uit, om zo uw bedrijfsmodellen op een duurzame manier te transformeren.

Ondersteuning op elk niveau

Veolia helpt u op verschillende manieren om uw uitstoot te verminderen: 

Voorafgaand aan uw productieproces leveren we gerecycled plastic en koolstofarme brandstoffen. 

Tijdens uw productieproces verbeteren we uw energie-efficiëntie en vervangen we fossiele brandstoffen door lokaal opgewekte, koolstofarme energie. Zo verminderen we uw waterverbruik en de bijbehorende emissies. 

Na de productie recyclen we uw afval. Bovendien helpen we u om uw restenergie te benutten en uw afvalwater te hergebruiken. Veolia innoveert ook graag samen met u, door proefprojecten op te zetten rond belangrijke thema’s, zoals waterstofproductie, CO2-afvang enz.

Streven naar Europese koolstofneutraliteit

Wij helpen u ook graag de Europese klimaatdoelstellingen te bereiken. Die vereisen onder andere een vermindering van de uitstoot van broeikasgassen met 55 % tegen 2030 en klimaatneutraliteit tegen 2050.

Tal van voordelen

GreenPath brengt niet alleen de wereldwijde milieudoelstellingen weer een stap dichterbij, maar biedt ook een heleboel andere voordelen: 

Uw bedrijf presteert optimaler dan ooit

U leeft de wettelijke milieuverplichtingen makkelijker na

Uw reputatie bij klanten en in de sector gaat erop vooruit

U innoveert op technologisch vlak