Pulp en papier

In een competitieve markt moeten pulp- en papierfabrikanten zich aanpassen aan veranderende trends en aan steeds strengere milieunormen. Als een van Europa's grootste leveranciers van gerecycleerd papier, begrijpt Veolia als geen ander de uitdagingen van uw sector.

Groeien met respect voor milieunormen

De papierindustrie verbruikt grote hoeveelheden water en energie. Omwille van de concurrentie en de strengere wetgeving moeten het verbruik en de bijhorende kosten zo laag mogelijk gehouden worden. Daarnaast wordt de papierindustrie ook geconfronteerd met sterk wisselende trends en een tekort aan recycleerbare papiervezels.

50%

van het papier wordt geproduceerd op basis van gerecycleerd papier

2%

verwachte groei in de ontwikkelingslanden tegen 2025

40% à 60%

van de productiekosten gaat naar de levering van gerecycleerde vezels

Meer winst, minder impact op het milieu

Om een antwoord te bieden aan de uitdagingen waarmee de papier- en pulpindustrie geconfronteerd wordt, heeft Veolia een aanbod uitgewerkt waardoor deze bedrijven meer winst kunnen maken, minder vervuilen en bovendien hun merkimago kunnen versterken.

Efficiënt beheer van papiervezels

Wij leveren u kwaliteitsvolle secundaire grondstoffen en zorgen voor een efficiënter beheer van de papiervezels voor het hele productieproces. Dankzij onze oplossingen verbetert u daarnaast de terugwinning van vezels uit uw afvalwaterinstallaties.

Besparing van water

We werken voor papier- en pulpbedrijven oplossingen uit waardoor ze hun waterverbruik kunnen verminderen. We helpen verontreinigd water te zuiveren en streven zo naar het opzetten van water neutrale locaties.

Zero waste binnen handbereik

Als specialist in afvalverwerking helpen we u om uw afvalstromen te sorteren en te verwerken. We zetten maximaal in op het recycleren van afval en zorgen er op die manier voor dat zero waste ook in uw bedrijf binnen handbereik ligt.

Innovatieve energie

Dankzij onze expertise kunnen papier- en pulpbedrijven het energieverbruik van hun waterzuiveringsinstallaties verminderen. We bekijken welke alternatieve energieoplossingen we kunnen inzetten en hoe we energie uit afval kunnen halen.

Milieuvriendelijke bedrijfssites

Bij Veolia hechten we veel belang aan het milieu. Onze oplossingen kijken dan ook verder dan de installaties in uw bedrijfshal. We helpen u om uw bedrijfssite als een ecosysteem te zien en bekijken samen hoe we, ook in de toekomst, voor de omgeving van uw bedrijf kunnen zorgen.