Retail en diensten

Staat u aan het hoofd van een hypermarkt, een winkelcentrum, een reisbureau of een luchthaven? Om uw klanten de beste service te bieden, besteedt u ongetwijfeld veel aandacht aan de netheid van uw infrastructuren of verkoopruimtes. Als toonaangevende aanbieder van milieudiensten, reikt Veolia u een snelle en voordelige oplossing aan voor het ophalen en verwerken van uw afval.

Een uitstekende dienstverlening garanderen in een steeds veranderende omgeving

De retail- en dienstensector is één van de voornaamste motoren die de economie in ons land draaiende houden. Met grote dagelijkse hoeveelheden afval en vaak beperkte opslagruimtes staat deze sector echter continu onder druk. De bedrijven hebben moeite om de consument een kwaliteitsvolle ervaring te bieden én aan diens verwachtingen op het vlak van duurzame ontwikkeling te voldoen. Hoe bouw je een milieuvriendelijk imago op, zonder dat de totale kosten de pan uit rijzen? En dit met personeel dat zo snel rouleert dat er steeds beter moet worden gelet op de naleving van de sorteerregels en de goede praktijken? Dit zijn de vragen die de spelers in deze sector zich stellen.

269 000 ton

is de hoeveelheid plastic afval die momenteel op het oceaanoppervlak drijft.

55 %

is het percentage consumenten dat bereid is om meer te betalen voor duurzame producten.

80 tot 90 %

is het percentage energie dat wordt bespaard als gerecycleerd plastic wordt gebruikt.

Een snel en efficiënt afvalbeheer

Om in de behoeften van de supermarkt- en dienstensector te voorzien, beschikt Veolia over een grondige expertise, performante infrastructuren en een breed netwerk op het gebied van afvalbeheer.

Modulaire oplossingen

Hoe groot uw site of uw verkoopruimtes ook zijn, wij garanderen u een dienstverlening die naadloos aansluit op uw eisen. Wij bepalen samen met u welke afvalstromen u produceert en wij stellen u de juiste recipiënten voor: containers, bakken, palletboxen, enz. Wij zorgen vervolgens voor de inzameling ervan, die geheel op uw tempo en volgens uw voorwaarden zal verlopen.

Opvolging van de reglementeringen

Of uw bedrijf nu gevestigd is in Brussel, Vlaanderen of Wallonië, wij zorgen ervoor dat de oplossingen die we u bieden aan de wetgeving inzake afvalsortering en -verwerking voldoen. Papier/karton, verpakkingsfolies, hard plastic, piepschuim, klein gevaarlijk afval … Dankzij onze talrijke recyclageketens, wordt al uw afval op duurzame wijze verwerkt en gevaloriseerd met inachtneming van de geldende normen en een perfecte traceerbaarheid. En om u tijdig te informeren over wijzigingen in de wetgeving, volgen wij de reglementeringen op de voet. Zo kunt u steeds op de eventuele ontwikkelingen op sorteergebied vooruitlopen.

Uw milieu- en financiële prestaties verbeteren

De afvalproductie terugdringen en recyclage optimaliseren, is een kwestie van gezond verstand. Veolia helpt u om uw werknemers, leveranciers en klanten bewust te maken van het belang om er veilige en efficiënte afvalsorteerpraktijken op na te houden. Samen met onze partner Terra Cycle kunnen we het imago van uw bedrijf positief beïnvloeden met behulp van recyclagecampagnes in uw verkoopruimtes. En om u een duidelijke weergave van uw afvalbeheerprofiel te geven, voorzien we u op ons digitale portaal Easy Waste van gedetailleerde verslagen. Zo ziet u in één oogopslag waar er nog mogelijkheden liggen om uw milieu- en financiële resultaten te verbeteren.

Dynamisch beheer van onverkochte voedingsmiddelen

Groente en fruit, gebak, vis of vlees ... Als uw keten regelmatig achterblijft met onverkochte voedingsmiddelen, kunnen wij u helpen om een geschikte oplossing te vinden en verspilling te voorkomen. Als de onverkochte producten vervallen of niet meer geschikt voor consumptie zijn, zamelen wij ze in (zowel met als zonder verpakking), halen ze indien nodig uit de verpakking en sturen ze naar de juiste verwerkingscentra waar ze in groene energie worden omgezet.

Vernietiging van uw vertrouwelijke documenten

Verwerkt uw bedrijf gevoelige of vertrouwelijke bedrijfsinformatie? De veilige verwijdering van uw archief is dan een zorgpunt. Veolia garandeert u veilige opslagsystemen en een definitieve vernietiging van uw vertrouwelijke documenten. Jaarlijks vernietigt Veolia ongeveer 10.000 ton aan vertrouwelijke documenten volgens de norm DIN 66399-P3 op zijn site Secure Data in Erembodegem. We beperken ons niet alleen tot papier, maar ook informatie die op elektrische en elektronische apparatuur (laptops, smartphones of usb-sticks) is opgeslagen, wordt door ons vernietigd.