Business Cases

Benieuwd welke bedrijven, gemeenten en intercommunales met Veolia werken?
KAA Gent Smartcup
Als partner in afval - en energiebeheer lanceert Veolia samen met KAA Gent een innovatieve oplossing voor circulaire economie: de Smartcup.
Bella Vita
Veolia en Green Invest installeren in Waterloo een verwarmingsnetwerk dat de ecowijk Bella Vita voorziet van verwarming op basis van biomassa, een lokale hernieuwbare energiebron.
Samsonite
Samsonite introduceert de eerste koffercollectie van gerecycleerd kunststof. Om deze baanbrekende innovatie mogelijk te maken, bundelde het bedrijf de krachten met Veolia en LyondellBasell.
Planckendael
Afval correct inzamelen is geen eenvoudige klus op een site die toegankelijk is voor het grote publiek. Maar met de slimme hulpmiddelen van Veolia beheert Planckendael zonder moeite de verschillende afvalstromen.
Samsonite
In deze coronatijden dromen we er allemaal van om op reis te gaan. Van zodra het weer kan, waarom geen korte citytrip naar Porto of een lang verblijf in Marokko? Ik ga op reis en ik neem mee … een stel gloednieuwe Magnum Eco reiskoffers van Samsonite, volledig gemaakt van door Veolia, Quality Circular Polymers en LyondellBasell gerecycleerd polypropyleen!
Volvo Car Gent
Bij Volvo Car Gent komen de duurzaamheidsambities van de autobouwer en de knowhow en ervaring van Veolia samen.
ZNA & UZ Gent
De vaten uit gerecycleerd plastic garanderen dezelfde veilige verwerking van het medisch afval, maar met een fors lagere milieu-impact. ZNA en UZ Gent getuigen over de introductie van dit innovatief vat in hun dagelijkse werking.
Reynaers Aluminium
De ene afvalcontainer is de andere niet. Een radicale wijziging zorgde bij Reynaers Aluminium voor heel wat kostenbesparing.
Intradel
Intradel, de intercommunale uit de regio rond Luik, werkt al lange tijd samen met Veolia – in alle fases van afvalbehandeling. Met klinkend resultaat: meer dan 96% van het door Intradel ingezamelde afval wordt gerecycleerd of gevaloriseerd.