Over ons

Veolia heeft de ambitie om het referentiebedrijf te worden op het gebied van ecologische transformatie.

Trouw aan onze missie als ‘Resourcer’ biedt Veolia zijn klanten - industriële bedrijven, lokale overheden, instellingen en dienstverlenende bedrijven - diensten aan, op maat van hun uitdagingen op het gebied van duurzame ontwikkeling.
Onze oplossingen zijn het resultaat van denkoefeningen met onze klanten en zijn gebaseerd op de meest geavanceerde technologieën, afgestemd op de plaatselijke context. Zij stellen ons in staat onze klanten te ondersteunen bij hun overgang van een lineaire aanpak van het beheer van hulpbronnen naar een logica die past binnen de kringloopeconomie.
Voor een maximale efficiëntie werken alle operationele teams van Veolia's verschillende activiteiten (water, afval en energie) in België en Luxemburg samen. Elke dag zetten onze 4.200 werknemers zich in en innoveren om onze CO2-voetafdruk te verkleinen en bij te dragen tot het verduurzamen van onze wereld.

 

Vanaf nu een duurzame omgeving creëren

De grondstoffen van onze planeet worden met de dag schaarser. Daarom is het van cruciaal belang voor onze toekomst dat we actie ondernemen en het milieu beschermen en herstellen. Daar zijn we ons bij Veolia goed van bewust. Meer nog, het is het uitgangspunt bij alles wat we doen.

Meer over de Groep Veolia 

Onze aanwezigheid in heel België

Veolia is in heel België vertegenwoordigd, we hebben verschillende administratieve sites en verschillende afvalterugwinningsites en sorteercentra. Benieuwd welke Veolia-locaties zich bij u in de buurt bevinden? U kunt ze snel en gemakkelijk vinden op onze kaart.

Partner van bedrijven

Als u als bedrijf uw afval correct wilt sorteren, zijn er een paar verplichtingen. Maar wat zijn die verplichtingen juist? En waarom moet u uw afval sorteren?

Lees meer

Veiligheid is prioriteit

Heel wat Veolia-medewerkers werken elke dag met verschillende werktuigen zoals hoogspanningsinstallaties, stoomketels, containers en vorkheftrucks, en nog complexere machines. Het werken met dergelijke instrumenten houdt risico's in. Daarom vereist veiligheid dagelijkse aandacht.

Lees meer
 

Onze CEO aan het woord

‘Op onze steeds dichter bevolkte en verstedelijkte planeet, die geconfronteerd wordt met klimaatverandering, nemen de behoeften voortdurend toe en worden de hulpbronnen schaarser. Veolia wil de huidige wereld van vandaag en morgen duurzamer helpen maken door actief bij te dragen aan de milieutransformatie. Onze missie wordt ondersteund door oplossingen te ontwerpen en te implementeren die de toegang tot hulpbronnen verbeteren, deze hulpbronnen in stand houden en ze vernieuwen. Om deze ecologische en sociale uitdaging aan te gaan, bieden wij onze klanten innoverende oplossingen op maat, gebaseerd op de meest geavanceerde technologieën en energiemixen die het best geschikt zijn voor elke plaatselijke situatie.’
 • Nicolas Germond
  Chief Executive Officer
 • Philippe Tychon
  Chief Operating Officer
 • Gregory Sanchez
  Chief Commercial Officer
 • Marie Kokot
  Chief Human Resources Officer
 • Jérôme Waterkeyn
  Chief Finance Officer
 • Thomas Deruytter
  General Counsel
 • Anice Zenasni
  Chief Business Applications & Information Officer
 • Sabine Carnoy-Voisin
  Safety & Transformation Director