Chemie en farma

De chemie- en farmasector is een innovatieve, maar ook complexe industrie. Bij Veolia werken we voor deze bedrijven een integrale aanpak uit, die gedurende het hele productieproces extra waarde oplevert.

Focus op de ecologische voetafdruk

De chemische industrie is een grootverbruiker van water, grondstoffen en energie. De voornaamste uitdaging van deze sector ligt dan ook in het uitstippelen van een duurzaam beleid. Een betere strategie voor het beheer van grondstoffen moet ook rekening houden met de concurrentie in de sector, het milieu, het risico op vervuiling en de wettelijke normen.

40%

tegen 2030 zal de vraag naar water 40% hoger liggen dan het aanbod

2026

geschat jaar waarin tin uitgeput zal zijn

50%

om een opwarming met 2°C te vermijden, moet het broeikaseffect voor 2050 met 50% afnemen

Overkoepelende aanpak voor een beter grondstoffenbeheer

De chemie- en farmasector is bij ons aan het juiste adres voor zowel strategisch als operationeel advies. We kiezen voor een overkoepelende aanpak en optimaliseren het beleid van ontwerp tot exploitatie van het product. Onze oplossingen zijn flexibel: ze variëren van de eenvoudige levering van apparatuur tot het uitwerken van een volledig geïntegreerd beleid.

Stappenplan naar een neutraal waterverbruik

We werken oplossingen uit om het verbruik van water, en dus ook uw waterrekening, drastisch te verminderen. Met onze aanpak beschikt u op de juiste momenten over de juiste hoeveelheid water, en loost u nadien proper water terug in de natuur.

Uw afval, de basis voor een nieuwe grondstof

Dankzij onze ervaring en expertise helpen we u om uw afval te verwerken tot nieuwe grondstoffen. We werken daarnaast een efficiënt gesloten ecosysteem en een veilige verwerking van gevaarlijk afval voor uw bedrijf uit.

Omschakeling naar groene energie

Met de hulp van Veolia kunt u uw CO2-voetafdruk verkleinen. We helpen u omschakelen naar groene energie en zorgen ervoor dat u als producent van groene stroom energie kan leveren aan andere bedrijven.

Rekening houden met uw stakeholders

De oplossingen die wij voorstellen voor uw bedrijf houden rekening met de bezorgdheden van uw stakeholders, zowel op het vlak van duurzaamheid als van tewerkstelling.