Diensten voor de gezondheidszorg

Een unieke expertise voor het garanderen van de technische omgeving, het comfort en de veiligheid.

In de gezondheidszorg is er nood aan een specifieke expertise om de zorgverstrekkers, de patiënten en de bezoekers een hoogtechnologische omgeving, comfort en veiligheid te garanderen. En zoals iedereen weet moeten ziekenhuizen en andere zorginstellingen de blootstelling aan gezondheidsrisico's verminderen en tegelijk hun kosten beperken. Veolia stelt aangepaste verbeteringsprojecten voor aan gezondheidszorginstellingen om hen bij te staan bij het beheer en optimalisatie van hun verbruik. 


Oplossing

Energiebesparingen aanmoedigen en kosten verlagen

 

Veolia stelt haar innoverende oplossingen en ervaring ten dienste van de zorginstellingen. Dankzij de uitvoering van een audit van de energiestromen water, afval en energie, garandeert Veolia de optimalisatie van de installaties van de site.

Door de betrouwbaarheid van de installaties te verbeteren en de milieu-impact te beperken, helpt Veolia haar klanten om te besparen op energie en ‘niet-medische’ kosten.

Ons Smart monitoring centrum Hubgrade volgt en optimaliseert in real time het verbruik van hulpbronnen (water, energie, afval) op. Zo kan Veolia de betrouwbaarheid van de gegevens garanderen en de energieprestaties verbeteren door middel van een aangepaste exploitatie en onderhoud van de installaties voor te stellen.

 

Optimalisering van het energie-, water en afvalbeheer

Veolia optimaliseert de faciliteiten van haar klanten door de energievoorziening efficiënt en continue aan te passen en tegelijkertijd de energie-en economische kosten te verlagen.  Dankzij de kennis en expertise in het vak, kan Veolia u één aanspreekpunt voor onze drie beroepen aanbieden (helpdesk 24/7, toegang tot het beheerprogramma voor het beheren van de onderhoudsdiensten en interventies).  Door Veolia’s globale aanpak, stelt men acties aangepast aan de faciliteiten van de instelling voor, zoals:

Energiebeheer:
- Aanbieden van een energieprestatiecontract (EPC)
- Ontwerp, bouw, exploitatie en onderhoud van technische installaties (HVAC, elektriciteitsinstallaties, enz.)
- Energiebeheersystemen en meetoplossingen via het smart monitoring centrum Hubgrade 

Waterbeheer:
- Onderhoud van koeltorens 
- Analyse en controle van legionella- en gezondheidsrisico's 
- Waterbesparingsprogramma's
- ​Beheer van afvalwater

Afvalbeheer:
- Beheer van medisch en farmaceutisch afval
- Beheer van (niet-)gevaarlijk afval 


Wie zijn onze klanten ?

Ziekenhuizen, medische centra, rusthuizen en kinderopvangcentra.


De voordelen

Garantie op betrouwbaarheid, het comfort en de veiligheid

Vermindering van de kosten en de ecologische voetafdruk 

Conformiteit met de wetgeving