Ophaling van matrassen met gepatenteerde matraskooi

U heeft waarschijnlijk zelf reeds ondervonden hoe lastig matrassen te hanteren zijn, zeker indien deze zijn blootgesteld aan de weerselementen. Dus ook een fysieke klus voor afvalbehandeaars op containerparken waarbij Veolia graag een handje helpt. Dankzij de mobiele matraskooi van Veolia worden alle matrassen netjes gestockeerd in een afgesloten container. Geen gezeul meer met zware matrassen!

Van ophaling tot verwerking en recyclage van matrassen

In onze verwerkingsinstallatie te Sombreffe worden dagelijks 1.000  matrassen verwerkt voor recyclage. Alle basisgrondstoffen zoals textiel, polyurethaan, latex en metalen worden verzameld en dienen als grondstof  voor turnmatten, autozetels, en tal van  andere toepassingen. Zo krijgt 95% van de matrassen een nieuw leven; een schoolvoorbeeld van circulaire economie.

Minder onbruikbare of doorweekte matrassen

Waterdicht en netjes stapelbaar. Zo zorgen we ervoor dat er een hoge acceptatiegraad is van de aangeboden matrassen. De ophaling gebeurt op de overeengekomen frequentie en wordt dankzij het weegsysteem van de vrachtwagen dadelijk geregistreerd. 

Alles loopt op wieltjes

Door de lichtlopende wielen is de matraskooi makkelijk verplaatsbaar. Ook de fysieke inspanning bij het laden wordt een pak lichter. Een niet onbelangrijk argument volgens Edward Reyntjens, Business developer bij Veolia: ”Op heel wat containerparken liggen matrassen blootgesteld aan de elementen waardoor deze nog zwaarder worden en meer onzuiverheden hebben, geen pleziertje dus om deze te verplaatsen”.
 

Ontdek de matraskooi op : shop.veolia.be