Ons HR-beleid

Als belangrijke speler in de duurzame ontwikkeling moet Veolia een performant en ambitieus samenlevingsmodel promoten en ontwikkelen. Wij zijn een menselijke onderneming die haar medewerkers verenigt rond sterke waarden. Door sterke verbintenissen aan te gaan, bereiden wij de toekomst voor van onze medewerkers, onze klanten en de burgers. 
 

Optimale werkomstandigheden 

Ons maatschappelijk engagement vertaalt zich in onze verregaande inzet voor veiligheid en gezondheid op het werk. Preventie van arbeidsongevallen en beroepsziekten, responsabilisering van de medewerkers en hun managers rond veiligheid en gezondheid op het werk en evenwicht vinden tussen privé- en beroepsleven. Onze medewerkers evolueren in een hoogwaardige werkomgeving en kunnen zich efficiënt inzetten voor onze industriële klanten, collectiviteiten en voor de duizenden gebruikers die wij iedere dag bedienen.
 

Diversiteit van de medewerkers, een belangrijke troef voor succes 

Omdat veolia van nature een onderneming is die getuigt van diversiteit en openheid voor de wereld, is solidariteit een belangrijke prioriteit in ons hr-beleid. Respect voor diversiteit, ondersteuning van de meest kwetsbare medewerkers en ontwikkeling van de sociale dialoog zijn voor ons erg belangrijk. De verspreiding van sociale normen bevordert de gelijkheid van kansen voor onze medewerkers die overal ter wereld van behoorlijke levens- en werkomstandigheden genieten. 
 

Maatschappelijk verantwoord ondernemen, overal en voor iedereen 

Veolia zet zich ook in op sociaal vlak. Aangemoedigd door onze medewerkers organiseren wij ieder jaar verschillende solidariteitsacties in samenwerking met lokale verenigingen.