Brand- en gasdetectie

Brand- en gasdetectiesystemen voor een veilige omgeving.

Elk jaar breken er in België meer dan 10.000 branden uit. Zij kunnen leiden tot verlies van mensenlevens en aanzienlijke materiële schade (gebouwen, infrastructuur, opgeslagen producten). Een branddetectiesysteem is onmisbaar geworden in elk bedrijf of industriële installatie en het onderhoud ervan is van essentieel belang.

Oplossing

Efficiënte en doeltreffende branddetectiesystemen

Een branddetectiesysteem maakt het mogelijk de brandhaard te identificeren, te lokaliseren en automatisch een alarm in werking te stellen. Met deze oplossing, ontwikkeld door Veolia, kunt u snel reageren om de schade te beperken. 

 

Onze Bosec-deskundigen zullen u adviseren en begeleiden bij de keuze van een performant branddetectiesysteem op maat van uw activiteit. Zij zullen u ook adviseren over organisatorische maatregelen en architecturale bescherming.

 

Snel gaslekken opsporen

Net als branddetectiesystemen maakt gasdetectie deel uit van de preventieve veiligheidsmaatregelen. Hiermee kan een gaslek zo snel mogelijk worden opgespoord, zodat snel kan worden gereageerd om mogelijke schade tot een minimum te beperken. Dat kan via een stand-alone gasdetectiesysteem of door gasdetectoren aan uw bestaande systeem toe te voegen. 

Lijst van detecteerbare gassen: CH4 - C3H8 - C4H10 - CxHy - Cl2 - CO - CO2 - H2 - O2 - LPG - NH3 - NO2 ...

 

Het gasdetectiesysteem kan worden aangesloten op de Control-Room (Nomos), een extra veiligheidsgarantie. Zodra een alarm wordt geactiveerd (brand en/of gas), wordt dit automatisch doorgegeven aan de meldkamer. De bevoegde diensten reageren onmiddellijk en indien nodig worden de brandweer, de hulpdiensten of de politie verwittigd.

Veolia is gespecialiseerd in beveiligings-, communicatie- en controleoplossingen en ontwerpt en implementeert systemen voor het opsporen van brand- en gaslekken.

Wie zijn onze klanten?

De particuliere, openbare en industriële sector.

De voordelen voor onze klanten

Detectiedienst op maat

Beveiligde omgeving voor mensen en installaties

Snel en efficiënt detectiesysteem