Op zondag 17 juni kwamen de vereniging Hobo en enkele Veolia-vrijwilligers samen tijdens een solidariteitsactie.

Vrijwilligers zetten zich in, in het teken van vriendschap en solidariteit tijdens een barbecue in het dagcentrum van Hobo!

 

De vzw Hobo is een dagcentrum voor thuisloze mensen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Zij begeleiden thuislozen bij opleiding en werk, bieden allerlei activiteiten aan en zoeken gepaste doorverwijzingen voor vragen en problemen.
 
Elk jaar organiseert Hobo een solidariteitsevenement gedurende een hele dag. Dit om aan de behoeftigen (alleen of in gezinnen) leuke en culturele activiteiten aan te bieden, vergezeld door een gezonde maaltijd in een aangename sfeer. Het is een belangrijke actie dat de betrokkenheid van het personeel en van de vrijwilligers vereist, alsook wat praktische organisatie.  Dit is de gelegenheid voor Veolia-vrijwilligers om de vereniging te komen ondersteunen, teamspirit te creëren en de wereld van verenigingen te ontdekken.

15 vrijwilligers hebben hun goed hart laten zien en zijn zondagmorgen samengekomen om het verloop van het evenement voor te bereiden. Om de mensen te voorzien van een volwaardige maaltijd met verse producten, staken de vrijwilligers de handen uit de mouwen in de keuken en maakten ze verschillende gerechten, soep en andere om de barbecue aan te vullen. In een familiale sfeer aan een solidariteitsproject deelnemen, er is niets beter dan zich samen te engageren.

Veolia maakt er een erezaak van en moedigt de medewerkers aan om solidariteitsacties te organiseren. Naast financiële donaties, draagt dit type acties bij tot de samenleving op lokaal niveau. Deze prachtige samenwerking tussen Hobo en Veolia maakte het mogelijk om maaltijden en activiteiten aan te bieden aan meer dan 200 daklozen. Het was alvast een succes en we zeggen geen vaarwel maar tot volgend jaar!